7 Φεβ 2010

Κάπου χαθήκαμε...

Σκοτείνιασε. Ο Α. βγήκε από το διαμέρισμα του που βρίσκεται στο τρίτο όροφο της πολυκατοικίας με τον αριθμό ένα, η οποία βρίσκεται στην οδό Β, περπάτησε κατά μήκος της λεωφόρου Κ κοιτάζοντας που και που βιτρίνες καταστημάτων, αφίσες και συνθήματα στους τοίχους, διέσχισε το πάρκο της οδού Χ όπου έκανε μια στάση για ένα τσιγάρο καθισμένος πάνω σε ένα ξύλινο παγκάκι, πέρασε μπροστά απο τον αστυνομικό σταθμό της οδού Λ τρέχοντας, φώναξε "Δεν ξέρω" σε κάποιο περαστικό που τον σταμάτησε στη συμβολή των οδών Γ και Κ, ρωτώντας τον κατά που πέφτει το Δημαρχείο, μπήκε στο λεωφορείο της στάσης με τον αριθμό εννιά που βρίσκεται στην οδο Ω και κατευθύνθηκε προς το κέντρο της πόλης, όπου κατεβαίνοντας απο το λεωφορείο στη στάση με τον αριθμό δεκαπέντε που βρίσκεται στην οδό Φ, χώθηκε στο πρώτο μπαράκι που βρήκε μπροστά του. Ήπιε δυο ουίσκι με πάγο σε χαμηλό ποτήρι, αποχαιρέτισε τον μπάρμαν με δυο χαρτονομίσματα των πέντε ευρώ, κατηφόρισε την οδό Ψ στο τέρμα της οποίας έστριψε αριστερά προς την οδό Π, όπου αγόρασε ενα σάντουιτς με τόνο πληρώνοντας με δυο κέρματα του ενός ευρώ απο κάποιο περίπτερο, πέταξε το περιτύλιγμα του σάντουιτς σε ένα κάλαθο του Δήμου στην οδό Ρ, έστριψε ένα τσιγάρο στην οδό Δ, το κάπνισε την οδό Ζ, το έσβησε στην οδό Τ, ανηφόρησε την οδό Η, όπου έφτασε στην πλατεία Ε. Εκεί στη πλατεία Ε έμεινε να κοιτάζει το σιντριβάνι που βρισκόταν στο κέντρο της όπου ενα μαρμάρινο ζεύγος άντρα και γυναίκας έκαναν έρωτα, ξερνώντας μέσα απο τα στόματά τους πίδακες νερού, όπου μικροί γλόμποι τοποθετημένοι με προσοχή στο εσωτερικό των στομάτων τους χρωμάτιζαν. Κόκκινο, πράσινο, κίτρινο, πορτοκαλί, μπλέ, άσπρο και πάλι κόκκινο.
Κάθισε για λίγο στη μαρμάρινη βάση του σιντριβανιού, έβαλέ για λίγα δευτερόλεπτα τα χέρια του στο κρύο νερό, ένιψε το πρόσωπό του και φώναξε με όλη τη δύναμη που είχε στα πνευμόνια του. "ΜΕΝΩ ΣΤΗΝ ΟΔΟ Β".
Έφυγε απο τη πλατεία Ε, κατηφόρισε την οδό Η, έστριψε ένα τσιγάρο στην οδό Τ, το κάπνισε στην οδό Ζ, το έσβησε στην οδό Δ, πέρασε δίπλα απο τον κάλαθο του Δήμου στην οδό Ρ, αγόρασε ένα χυμό πορτοκάλι απο το περίπτερο της οδού Π, έστριψε αριστερά προς την οδό Ψ, έφτασε στην στάση με τον αριθμό δεκαπέντε που βρίσκεται στην οδό Φ, μπήκε στο λεωφορείο που τον οδήγησε στη στάση με τον αριθμό εννιά που βρίσκεται στην οδό Ω, φώναξε "Είμαι αθώος" σε κάποιο περαστικό που τον σταμάτησε στη συμβολή των οδών Γ και Κ κατηγορώντας τον για ενα περιτύλγμα σάντουιτς που βρέθηκε πεταμένο έξω απο ένα κάλαθο του Δήμου, πέρασε μπροστά απο τον αστυνομικό σταθμό της οδού Λ τρέχοντας, διέσχισε το πάρκο της οδού Χ όπου παρέλειψε να κάνει μια στάση για ένα τσιγάρο, περπάτησε κατά μήκος της λεωφόρου Κ, κατευθύνθηκε προς την οδό Β, πέρασε την είσοδο της πολυατοικίας με τον αριθμό ένα, ανέβηκε στο τρίτο όροφο και μπήκε στο διαμέρισμά του.
Ξημέρωσε.

2 σχόλια:

ρίτσα είπε...

είναι ωραίο
αλλά το βαθύτερο νόημα εν τοπιασασ

the Idiot Mouflon είπε...

Χ + Ψ = Ω