5 Μαρ 2010

Ο κ. Γ.Βαρνάβας ζητά την απαγόρευση εργασίας ευρωπαίων πολιτών στη Κύπρο

Συζήτηση με ένα Βούλγαρο κοινοτικό εργάτη σε μια οικοδομή. 40 χρονών μου αναφέρει με την απελπισία αποτυπωμένη στο πρόσωπό του ότι στη χώρα του δεν υπάρχει εργασία. Έχει δυο παιδιά. Μία κόρη 17 χρονών που πάει σχολείο και ένα γιό 20 χρονών που δουλεύει και αυτός ως οικοδόμος. Η ανάγκη χώρισε την οικογένεια. Αυτός στη Κύπρο εδω και τρείς βδομάδες, ο γιός στη Γερμανία, η μάνα και η κόρη στη Βουλγαρία. Λεφτά δεν υπάρχουν. Καθημερινά τηλέφωνο στη Βουλγαρία και έπειτα στη Γερμανία. Μου ζητά 5 ευρώ να βάλει στη κάρτα του τηλεφώνου. Εργάζεται στη Κύπρο με 30 ευρώ την ημέρα. Τα 20 φεύγουν για τη Βουλγαρία. Τα υπόλοιπα για φαγητό, κάυσιμα, ρούχα, νερό,ηλεκτρισμό και ενοίκιο.
Στον αντίποδα ο Βουλευτής της ΕΔΕΚ ο κ. Γ.Βαρνάβας, βολεμένος στη Κύπρο, με το μισθό του βουλευτή και φαντάζομαι και με άλλα έσοδα απο άλλες εργασίες, με το αυτοκίνητό του, το σπίτι του δεν έχει την οικογένειά του διασπαρμένη στο εξωτερικό.Έτσι είναι εύκολο για αυτόν να ανοίγει το στόμα του και να ξερνάει μαλακίες.
Προτείνω στο κ. Βαρνάβα την ανάγνωση του βιβλίου "Η τεράστια κοινωνική σημασία των βλακών στο σύγχρονο βιο".

Και για όσους δεν θα καταφέρουν να διακρίνουν τη διαφορά μεταξύ κριτικής πάνω σε πολιτικό επίπεδο και κριτικής πάνω σε προσωπικό επίπεδο δεν φταίω εγω

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εσκεφτήκετε την απαγόρευση που την ανάποδη? Να μεν επιτρέπετε οι Κυπραίοι να δουλεύκουν σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης? Το εθνικοσοσιαλιστικό κόμμα της ΕΔΕΚ τζε δη ο ΛΕπεν wanable μπορει να το θεωρούν καλή εξέλιξη γιατί εν θα γίνονται τα νιάτα της Κύπρου exposed σε επικύνδυνα πράματα όπως την κριτική σκέψη.

μ.

the Idiot Mouflon είπε...

Άμα έχεις χρόνο... διάβασε και καμιά επιστολή του Αδάμου Κόμπου, ΕΔΕΚίτη δημοτικού συμβούλου στη Λεμεσό.

Ζήτω τα Ελληνορθόδοξα Σοβιέτ !

Elli P. είπε...

Πολυ ενδιαφερον το blog σου, μπραβο! Αν θελεις μπορεις κι εσυ να γινεις αναγνωστης στο δικο μου (αν φυσικα το βρεις κι εσυ εξισου ενδιαφερον)Να εισαι καλα!

patinios είπε...

Καλησπέρα συγχαρητήρια πρώτη για το blog πρώτη φορά το επισκέπτομαι και το βρήκα πολύ ενδιαφέρον . ενώνω και εγώ την φωνή μου με οποιοδήποτε αντιρατσιστικό και
αντίεθνικιστικό μήνυμα.

Ανώνυμος είπε...

εγω σας προτεινω το βιβλιο ετοιμαστειτε για πραξικοπημα και καταργηση των βρωμοκομματων.οσοι τους ψηφισατε ειστε υπαιτιοι.

Ανώνυμος είπε...

οντως και εγω ηβρα το μπλογκ σου ενδιαφερον, ιδιως το τελευταιο σου ποστ :) μα σαννα και στην κυπρο εχουμε λιο πολλα αντιρατσιστκα και αντιφασιστικα μπλογκς; σε σχεση με οσους κατεβαινουν στο δρομο εννοω, αυτοσαρκαστικα